Νέο σύστημα προειδοποίησης δασικών πυρκαγιών στην Αυστραλία

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-warning-fire-system-australiaΝέο σύστημα προειδοποίησης δασικών πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών, για την άμεση εκκένωση περιοχών, πρότεινε η κυβέρνηση της πολιτείας Βικτώρια στην Αυστραλία.

Το εν λόγω σύστημα θα μπορεί να στέλνει τουλάχιστον 100,000 μηνύματα, ειδοποιώντας τους κατοίκους  μέσω των τηλεφωνικών συσκευών τους ή μέσω μηνυμάτων, για την άμεση εκκένωση των περιοχών, σε περίπτωση που μια δασική πυρκαγιά πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το εν λόγω σύστημα θα λειτουργήσει το καλοκαίρι και θα χρησιμοποιείται σε περίπτωση που μια δασική πυρκαγιά πάρει τεράστιες διαστάσεις. Παράλληλα θα ενημερώνει για ασφαλή καταφύγια τους κατοίκους σε περίπτωση εκκένωσης μια περιοχής.

Ο Euan Ferguson εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι η μαζική εκκένωση μιας περιοχής, ίσως δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αναμένεται μέχρι το 2011, το σύστημα να έχει αναβαθμιστεί και να παρέχει και άλλες πληροφορίες , όπως να ειδοποιεί μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων ανθρώπους που ταξιδεύουν σε περιοχές που έχει ήδη πιάσει φωτιά.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια