Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στο κόσμο

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

biggest-solar-power-plant-planetΗ αμερικάνικη εταιρεία First Solar Inc. ανακοίνωσε την κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, ισχύος 2 γιγαβατ, στην πόλη Όρντος, στην εσωτερική Μογγολία.

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και της κινέζικης κυβέρνησης, αναφέρει τη κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2019, ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περίπου 3 εκατομμυρίων κινέζικων νοικοκυριών στην εσωτερική Μογγολία.

Η εν λόγω συμφωνία για παραγωγή ηλιακής ενέργειας, είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της προοδευτικής ενεργειακής πολιτικής της Κίνας, που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στο μέλλον, δήλωσε ο Mike Ahearn, εκπρόσωπος της First Solar Inc.

Το κόστος κατασκευής μιας αντίστοιχης μονάδας παραγωγής ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ θα ήταν περίπου 5 με 6 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Mike Ahearn.

Τα σχέδια της First Solar έγιναν δεκτά από το Πεκίνο, καθώς έχει ως στόχο να καλύψει το 15% των ενεργειακών αναγκών μέχρι το 2020, από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, για να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Η εν λόγω εταιρεία θα εγκαταστήσει 27 εκατομμύρια τύπου thin-film ηλιακά πάνελ μέχρι το 2019 και σκοπεύει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την υποστήριξη του προγράμματος.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια