Αυξάνεται η ζήτηση μπλε κάδων στη Πάτρα

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

increased-demand-recycle-bins-patraΑυξάνεται συνεχώς η ζήτηση των μπλε κάδων που προορίζονται για την ανακύκλωση των απορριμμάτων στο Δήμο Πατρέων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ο Δήμος παρέλαβε πρόσφατα 50 κάδους που θα τους τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ σχεδιάζει να τοποθετήσει συνολικά 500 μπλε κάδους, μέχρι τα τέλη του 2009.

Οι 50 κάδοι που παρελήφθησαν θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου έχει διαπιστωθεί ότι συγκεντρώνεται υλικό προς ανακύκλωση ή θα αντικαταστήσουν τους ήδη φθαρμένους.

Οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της ανακύκλωσης.

Ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει την τοποθέτηση 500 μπλε κάδων μέχρι τα τέλη του 2009.

Η σύμβαση του Δήμου Πατρέων με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης λήγει στα τέλη του έτους και προδιαγράφεται νέα συμφωνία ανάμεσα στους εν λόγω φορείς.

Το σχέδιο σύμβασης έχει ήδη παραδοθεί για επεξεργασία στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου από τα μέσα Αυγούστου.

Η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να ξεκινήσουν οι υπηρεσίες της την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τα δύο σημαντικά θέματα από τα οποία θα εξαρτηθεί η έναρξη του έργου από τον Δήμο τον ερχόμενο Νοέμβριο, είναι η έγκαιρη παράδοση των απορριμματοφόρων που έχει ζητήσει η Δημοτική Αρχή από την εταιρεία και η οργάνωση από τον Δήμο, της Υπηρεσίας Καθαριότητας, συνδυάζοντας το έργο που εκτελεί σήμερα με την ανακύκλωση.

Στις διαπραγματεύσεις που έκαναν οι δύο πλευρές, αρχικά κατέληξαν στη παραλαβή 4 καινούργιων οχημάτων από το Δήμο και άλλων 3 με εξάμηνη πλήρη τεχνική κάλυψη.

Στη συνέχεια θα γίνει επανεκτιμηθεί κατά πόσο μπορούν να γίνουν 10 τα απορριμματοφόρα, με κριτήρια τα επίσημα στοιχεία συγκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.

Σχόλια