Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη ΔΕΘ

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

green-political-party-press-conferenceΚοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν κατά την επίσκεψη τους στην 74η ΔΕΘ, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελεονώρα Ζώτου και ο υφυπουργός οικισμού της περιφερειακής κυβέρνησης των Βρυξελλών, Χρήστος Δουλκερίδης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας  με την κυβέρνηση, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι όποια θα είναι η τελική απόφαση τους θα ληφθεί μέσα από διαδικασίες συνεδρίου.

Στόχο τους είναι η είσοδο τους στη Βουλή τουλάχιστον με 8 βουλευτές.

Όσον αφορά το θέμα του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, οι αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αλλαγή στο πολιτικό κλίμα της χώρας, με το ΠΑΣΟΚ να επανέρχεται ως Κυβέρνηση, αλλά την τελική απόφαση θα την πάρουν οι πολίτες την ημέρα των εκλογών.

Αναφερόμενος στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι μπορεί να προστάτεψε περιουσίες και ανθρώπινες ζωές στις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου στην Αττική, αλλά δεν μπόρεσε να προστατέψει το δάσος.

Σε ερώτηση που έγινε στο κ. Τρεμόπουλο για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι όλα δείχνουν ότι απέτυχε η συνεργασία της Ανανεωτικής με τη Ριζοσπαστική Αριστερά, αλλά δεν επιθυμούν να επέμβουν περισσότερο στα εσωτερικά του κόμματος.

Σχόλια