Νέα απορριμματοφόρα στη Λάρισα

0
47

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-garbage-trucks-larisaΥπογράφτηκε σύμβαση για την προμήθεια επτά αυτοκινήτων αποκομιδής απορριμμάτων μετά συμπιεστού και ειδικότερα πέντε απορριμματοφόρα χωρητικότητας περίπου 11 κυβικών μέτρων και δύο απορριμματοφόρα χωρητικότητας περίπου 20 κ.μ., προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Α. Καούσης Α.Ε.», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Η προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», και η εταιρία οφείλει να τα παραδώσει σε 6 μήνες.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων μετά την υπογραφή της σύμβασης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραπάνω εξέλιξη, καθώς και για το γεγονός ότι συνεχίζεται η συνεργασία με μια εταιρία, η οποία έχει προμηθεύσει ήδη τον Δήμο με άλλα απορριμματοφόρα.

Η νέα συνεργασία θα είναι πρωτότυπη για την πόλη, καθώς η Υπηρεσία Καθαριότητας εξοπλίζεται με μικρά πρακτικά οχήματα, που θα εξυπηρετήσουν κυρίως το κέντρο, δήλωσε ο κος Τζανακούλης.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία των συμπολιτών, καθώς αν διατηρούν τη πόλη καθαρή, το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα αξιοποιηθεί καλύτερα.

Για να διατηρηθεί η Λάρισα ως καθαρότερη πόλη της Ελλάδας, θα βγαίνουν ειδικά συνεργεία τις βραδινές ώρες στην πόλη και θα πρέπει από το μεσημέρι και μετά, να σταματήσουν οι δημότες να ρυπαίνουν, βγάζοντας  τα σκουπίδια, κυρίως στο κέντρο, τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Τζανακούλης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι κάτοικοι θα συμβάλουν με τον τρόπο τους για την επιτυχία του εν λόγω σχεδίου, όπως το έχουν κάνει ήδη με την ανακύκλωση, η οποία εξελίσσεται με επιτυχία.

Σχόλια