Σύσκεψη για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προερχόμενες από τη ναυτιλία

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

meeting-greenhouse-gases-shippingΑπό το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοινώθηκε πως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πλαίσιο των εν εξελίξει διεθνών διαπραγματεύσεων για τη θέσπιση μέτρων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία, ενόψει της διεθνούς συμφωνίας για τη μετά Κιότο εποχή στην Κοπεγχάγη, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο γενικός γραμματέας του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Τζωάννος, ο Πρόεδρος του ΕΚΠΑΑ κ. Ι. Ζιώμας και στελέχη των δύο Υπουργείων, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων με γνώμονα την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας.
Για το εν λόγω σκοπό τονίστηκε η ανάγκη όλα τα αναγκαία μέτρα να ληφθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Τα δύο συναρμόδια Υπουργεία συνεργάζονται στενά για την παρακολούθηση όλων των σχετικών διεθνών συναντήσεων, την προώθηση των ελληνικών θέσεων σε διεθνές επίπεδο και την ανάλυση των τεχνικών πτυχών του θέματος, με σκοπό την άρτια προετοιμασία για τις τελικές διαπραγματεύσεις στην Κοπεγχάγη.

Έχουν μάλιστα καθορίσει την κοινή θέση της Ελλάδας, εν όψει των συναντήσεων που έγιναν για την Κλιματική Αλλαγή στη Βόννη από 10 έως 14 Αυγούστου (άτυπη διάσκεψη) και στην Μπανγκόγκ (ενδιάμεση διάσκεψη) από 28 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου, που αποτελούν προπαρασκευαστικές διασκέψεις για την Κοπεγχάγη.

Σχόλια