Η διαχείριση απορριμμάτων στην Ημαθία

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

waste-management-imathiaΜε αφορμή τα φαινόμενα πυρκαγιάς στις χωματερές ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τις προθεσμίες που θέτει η ΕΕ για το κλείσιμο τους,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Ημαθία με πρωτοβουλία του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιτίδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελληνικός Βορράς».

Ο Νομάρχης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις ενεργές χωματερές με τις αλλεπάλλες φωτιές και ζήτησε την 24ωρη φύλαξη τους με κάθε μέσο.

Επίσης εξέφρασε τους προβληματισμούς του σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων από το καινούργιο έτος, ζητώντας το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να αποφευχθούν τα πρόστιμα, δεδομένου ότι η κατασκευή της Μονάδας καθυστερεί.

Ο κος Καραπαναγιωτίδης ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στις υπάρχουσες χωματερές μέχρι τα τέλη του μήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ και του ΕΣΔΑ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Βέροιας, Δήμαρχοι Δοβρά, Μελίκης και Πλατέος, καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Εκ μέρους της ΤΕΔΚ ο Πρόεδρος κ. Καρέλης δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις ανησυχίες στα μέλη και στους Δήμους, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα με στόχο την ελαχιστοποίηση των φαινομένων.

Σχόλια