Προσοχή ! Ο πλανήτης λιώνει!

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

sos-the-planet-is-meltingΧίλια μικροσκοπικά ανθρωπόμορφα αγάλματα πάγου τοποθετήθηκαν σε πλατεία του Βερολίνου, στις σκάλες μεγάρου μουσικής από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, με στόχο την ευαισθητοποιήση του κόσμου μπροστά στις επιπτώσεις της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Τα αγάλματα που ήταν κατασκευασμένα από το βραζιλιάνο καλλιτέχνη Nele Azevedo, άρχισαν να λιώνουν από τον ήλιο και τη ζέστη, δίνοντας ένα σημαντικό μήνυμα στο κόσμο για τους πάγους που λιώνουν στη Γροιλανδία και στην Ανταρκτική.

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί με μια καινούργια έκθεση της, ότι τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής θα είναι χειρότερα από αναμενόταν.

Λόγω του λιωσίματος του Αρκτικού πάγου, τα επίπεδα της στάθμης των θαλασσών θα ανέβουν 3 πόδια (περίπου 1 μέτρο) μέχρι το 2,100 παγκοσμίως και παράλληλα θα αυξηθούν τα επίπεδα των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την έκθεση της WWF.

Αν επιτρέψουμε να αυξηθούν οι θερμοκρασίες στην Αρκτική είναι αναμφίβολο αν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες στο πλανήτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της WWF Martin Sommerkorn.
Είναι επειγόντως απαραίτητο τώρα που μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η έκθεση της εν λόγω περιβαλλοντικής οργάνωσης παρουσιάστηκε στη Γενεύη και στο Βερολίνο.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια