ΕΕ: τέλος εποχής για τους απλούς λαμπτήρες πυράκτωσης

1
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

eu-bans-old-fashioned-light-bulbsΤέλος εποχής από σήμερα 1η Σεπτέμβρη για τους κοινούς λαμπτήρες πυράκτωσης των 100 watt από τα καταστήματα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Καταργούνται σταδιακά μέχρι το 2012 οι κοινοί λαμπτήρες πυράκτωσης και τη θέση τους παίρνουν νέοι λαμπτήρες αλογόνου, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 80% που κατανάλωναν οι παλιοί.

Η απόφαση της ΕΕ ελήφθη από τα 27 κράτη μέλη πέρυσι και είναι μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το εν λόγω μέτρο προβλέπει ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν όλοι οι λαμπτήρες πυράκτωσης με νέας τεχνολογίας για την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Τα καταστήματα θα μπορούν να πωλούν τους παλιούς λαμπτήρες μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα τους.
Όσοι αντιτίθενται στο εν λόγω μέτρο, υποστηρίζουν ότι οι νέοι λαμπτήρες μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους και εξανθήματα σε ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες στο φως.

Οι νέοι λαμπτήρες θα είναι ακριβότεροι αλλά θα συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας του κάθε νοικοκυριού.

Διάφορες χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι Φιλιππίνες έχουν πάρει την ίδια απόφαση.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΠΤΗΡΕΣ ΑΛΟΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΩ.ΖΩ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΕΒΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΒΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΠΤΗΡΕΣ(ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΑ,ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ,ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ).ΜΗΠΩΣ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ?ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΩ???

Comments are closed.