Εισαγγελέας Περιβάλλοντος στον Άρειο Πάγο

1
14

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

district-attorney-environment-high-courtΟ υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι θα οριστεί Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως Εισαγγελέας Περιβάλλοντος, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα συνεπικουρείται από τον Εισαγγελέα Εφετών.

Την εν λόγω δήλωση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης στους δημοσιογράφους στη Καβάλα, όπου βρέθηκε για τη τελετή εγκαινίων του νέου Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Ο κος Δένδιας τόνισε, ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τις καμένες περιοχές και να καταπολεμήσει όσους εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και πολύ καιρό, σε συνεργασία με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει αποφασίσει την αναβάθμιση του εισαγγελέα Περιβάλλοντος, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτή τη στιγμή, ο εισαγγελέας Περιβάλλοντος είναι ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι να οριστεί Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως Εισαγγελέας Περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, επισήμανε ο κος Δένδιας.

Επίσης ο ίδιος δήλωσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σκληρότητα τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριοι, στην περιοχή που διαμένω, στα Βριλήσσια, κόπηκε ανεξήγητα τεράστιος εύρωστος και υγιής πεύκος. Η κοπή έγινε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου, όταν λιγοστοί κάτοικοι είχαν παραμείνει στην περιοχή και, ως εκ τούτου, δεν έγινε αντιληπτή. Στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τον Δήμο Βριλησσίων δεν έχουμε πάρει απάντηση ουδεμία. Ο πεύκος αυτός βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Φλωρίνης και αποτελούσε σημείο αναφοράς και κόσμημα για την περιοχή. Ολοι οι περίοικοι έχουμε συγκλονιστεί για την απώλεια. Θα ήθελα να ληφθεί υπόψη από τον εισαγγελέα Περιβάλλοντος και να πράξει τα δέοντα.
    Ευχαριστώ
    Μετά τιμής
    Ειρήνη Αϊβαλιώτου

Comments are closed.