Πύρινη λαίλαπα απειλεί 12,000 σπίτια στη Καλιφόρνια

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

california-wildfire-threatens-12000-buildingsΟι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τις φλόγες στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες, για τη κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Οι φωτιές ενισχύονται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Δώδεκα χιλιάδες κτίρια απειλούνται να γίνουν στάχτη και επίσημοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η πυρκαγιά ίσως επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες.

Δύο πυροσβέστες βρήκαν τραγικό θάνατο τη Κυριακή 30 Αυγούστου, όταν το όχημα τους ανετράπη σε βουνοπλαγιά νοτίως της πόλης Άκτον κοντά στα βόρεια προάστια του Λος Άντζελες και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες  Frederic Stowers, δήλωσε ότι μόνο το 5% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, μέχρι στιγμής.

Μαχόμαστε με τις φλόγες όλο το εικοσιτετράωρο, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που υπάρχει για τη κατάσβεση της τρομερής πυρκαγιάς, συμπλήρωσε ο επιθεωρητής της Πυροσβεστικής.

Περισσότεροι από 10,000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 18 σπίτια έχουν καταστραφεί από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που καίει ότι βρει στο πέρασμα της, δήλωσαν επίσημοι αξιωματούχοι.

Οι φωτιές απειλούν κεραίες  των τηλεοπτικών σταθμών του Λος Άντζελες καθώς και ένα αστεροσκοπείο ιστορικής σημασίας, στη κορυφή του όρους Γουίλσον κοντά στη πόλη Πασαντίνα.

Οι πυροσβέστες στο όρος Γουίλσον ψεκάζουν με επιβραδυντικό υγρό για να αποτρέψουν τη φωτιά να φτάσει στις κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών και στο αστεροσκοπείο.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσαν ότι 3,600 πυροσβέστες έχουν ρίχτει στις μάχες με τις φλόγες αλλά η μορφολογία των εδαφών δυσχεραίνει το έργο τους.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε τη πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έδωσε εντολή να εκκενωθεί η βόρεια περιοχή του Λος Άντζελες.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια