Πικέρμι και Νέα Μάκρη: ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

news-fire-pikermiΕλαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο Πικέρμι, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μια εστία φωτιάς μέσα στον οικισμό της Διώνης, λίγο πιο πάνω από το ρέμα.

Στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή βρίσκονται μόνο επίγειες δυνάμεις, ενώ δεν πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πράγματα είναι καλύτερα στα σύνορα του Πικερμίου με τη Διώνη και πιθανότατα σε λίγες ώρες οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί όλοι μαζί σε ένα σημείο ώστε να είναι ασφαλείς και σβήνουν με κλαδιά και ό,τι μέσα διαθέτουν τις εστίες φωτιάς που αναζωπυρώνονται.

Βελτιωμένη η κατάσταση και στη Νέα Μάκρη, καθώς οι άνεμοι έχουν καταλαγιάσει και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής χειρίζονται αποτελεσματικότερα την κατάσταση.

Στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η καλή εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες μας γεμίζει με αισιοδοξία για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα, αρκεί να συντονιστούν σωστά τα εναέρια με τα επίγεια μέσα.

Σχόλια