Οι νέοι πιέζουν τις κυβερνήσεις για «πράσινα» μέτρα

0
5

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία:

news-unep-conference-south-korea

 

Νέοι και παιδιά από όλο τον κόσμο έφτασαν την Πέμπτη στη Νότια Κορέα για να συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 700 άτομα από δεκάδες χώρες, ηλικίας από 10 μέχρι 24 ετών, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για το περιβάλλον, εν όψει της συνόδου για την κλιματική αλλαγή τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.

«Εμείς, οι νέοι άνθρωποι – που αποτελούμε τα τρία δισεκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού – είμαστε πάρα πολύ απαγοητευμένοι από τις κυβερνήσεις μας που δεν κάνουν τίποτα για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή. Αισθανόμαστε ότι χρειάζονται δραστικά μέτρα για την αλλαγή της κατάστασης», υπογράμμισε αντιπροσωπεία των νέων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

«Εμείς είμαστε η γενιά του αύριο. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον μας. Οπότε, εμείς οι νέοι άνθρωποι όλου του κόσμου πιέζουμε τις κυβερνήσεις μας να συνάψουν μια αποτελεσματική συνθήκη για το κλίμα, που θα αντικαταστήει το πρωτόκολλο του Κιότο. Εδώ μιλάμε για τη ζωή μας», δήλωσε μια 23χρονη κοπέλα κατά την ομιλία της στο συνέδριο.

Μεταξύ άλλων, οι νέοι που συμμετείχαν στο συνέδριο ζήτησαν από τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν αυστηρότερους νόμους για τις χώρες που ρυπαίνουν και να προωθήσουν τη χρήση των «πράσινων καυσίμων».

Επιπλέον, ζήτησαν από όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως να χρησιμοποιούν περισσότερο εναλλακτικά μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο, να αγοράζουν προϊόντα φιλικότερα προς το περιβάλλον και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις για αποτελεσματικότερη περιβαλλοντική πολιτική.

Σχόλια