ΧΥΤΑ Γραμματικό: στη δικαιόσυνη κατέφυγαν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων

0
16

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

xyta-grammatikoΕκδικάζεται αύριο 13 Αυγούστου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Γραμματικό, ζητώντας να σταματήσουν τα έργα χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στην περιοχή και να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Ο νομικός και γραμματέας του Κέντρου Βιωσιμότητας και Περιβάλλοντος για την Προστασία της ΒΑ Αττικής Νικόλαος Μπούρμπος,δήλωσε ότι το κράτος προωθεί τη δημιουργία ΧΥΤΑ,  καταπατώντας δασική έκταση και οικόπεδα ιδιωτών χωρίς να έχει προχωρήσει προηγουμένως σε απαλλοτριώσεις.

Επίσης τόνισε ότι το κράτος δεν επιδιώκει να δημιουργήσει ένα χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, αλλά μία ακόμα χωματερή, αφού όπως υποστήριξε ο ίδιος, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες απαιτήσεις, ούτε ακολουθείται σχεδιασμός, αναφέροντας ως παράδειγμα τους σταθμούς μεταφόρφωσης, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί.

Ο κος Μπούρμπος δήλωσε ότι καταστρέφεται μια από τις ομορφότερες περιοχές της ΒΑ Αττικής και το θέμα του ΧΥΤΑ απαιτεί εθνικό σχεδιασμό και όχι σχεδιασμό σε επίπεδο περιφέρειας.

Σχόλια