Φάλαινα beluga σώζει δύτρια από πνιγμό

0
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

beluga-whale-rescues-diver1Μια φάλαινα beluga έσωσε από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή δύτρια, κατά τη διάρκεια διαγωνισμού κατάδυσης σε πισίνα των εγκαταστάσεων της Polar Land, στη πόλη Harbin της νότιας Κίνας.

Η 26χρονη δύτρια Yang Yun συμμετείχε σε διαγωνισμό κατάδυσης σε πισίνα βάθους 6 μέτρων, χωρίς αναπνευστική συσκευή, όπου κέρδιζε όποιος έμενε παραπάνω ώρα στο παγωμένο νερό.

Η νεαρή Yun νόμισε ότι θα πεθάνει, όταν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, αισθάνθηκε τα πόδια της να παραλύουν από ισχυρή κράμπα που έπαθε και στα δύο, στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν μέσα στη πισίνα.

Η νεαρή όταν προσπάθησε να αναδυθεί, δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια της και  άρχισε να πίνει νερό.

Νόμισα ότι είχα πεθάνει, όταν ένιωσα μια δύναμη να με σπρώχνει προς τα πάνω, δήλωσε η Yun.

H φάλαινα beluga με το όνομα Mila, αντιλήφθηκε ότι κάτι δε πήγαινε καλά και έσπευσε να τη βοηθήσει, πριν το αντιληφθούν οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού.

Έπιασε απαλά τα πόδια της δύτριας με το στόμα της και την έσπρωξε στην επιφάνεια.

Ένας από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, δήλωσε ότι η Mila αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και την έσωσε. Ξαφνικά είδαμε τη δύτρια να πετάγεται με δύναμη στην επιφάνεια με το πόδι της μέσα στο στόμα της φάλαινας.

Η Mila που είναι «κάτοικος» της πισίνας έχει εξοικειωθεί με τους ανθρώπους και είναι πάρα πολύ ευαίσθητη. Η Yun της χρωστάει τη ζωή της, συμπλήρωσε ένας από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σχόλια