Τριακόσιοι εθελοντές φύτεψαν σε μια μέρα 541,176 δέντρα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

volunteers-plant-half-million-treesΤριακόσιοι εθελοντές στο Πακιστάν φύτεψαν μέσα σε μια μέρα 541,176 μαγγρόβια δέντρα, σπάζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Οι εθελοντές χωρίς να διαθέτουν κανένα εξοπλισμό φύτεψαν τα μαγγρόβια δέντρα στο οικοσύστημα που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Indus στην νότια επαρχία Sindh του Πακιστάν, σε μια προσπάθεια για τη συντήρησης των δασών και τη καταπολέμηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη, λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Η περιοχή που φυτεύτηκαν τα δέντρα βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Karachi, είναι ένα άδυτο της βιοποικιλότητας. Τα μαγγρόβια δέντρα φυτεύτηκαν κατά μήκος της ακτής  σε απόσταση 2 μέτρων το καθένα για να έχουν χώρο να αναπτυχθούν.

Η WWF απέμεινε το τίτλο «Αρχηγού του Πλανήτη» στον υπουργό Περιβάλλοντος του Πακιστάν Hameed Ullah Jan Afridi, για τη σημαντική συμβολή του στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη συντήρηση της Φύσης.

Η αποψίλωση των δασών ευθύνεται για το  20% των παγκόσμιων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Η αναδάσωση βοηθάει στη καταπολέμηση της αύξησης των θερμοκρασιών.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στην Ινδία και είχαν φυτευτεί 447,874 δέντρα μέσα σε μια μέρα.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σχόλια