Νομοσχέδιο για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-law-drill-oil-aegeanΜέχρι το τέλος του έτους θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο σχετικά με τις έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όσον αφορά τις περιοχές του Αιγαίου που θα γίνονται έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων θα αποφασίζεται από τετραμελή επιτροπή που θα αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης.

Στόχος του εν λόγω νομοσχεδίου είναι να εκσυγχρονιστεί το ήδη υπάρχον πλαίσιο και να γίνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές, ενώ παράλληλα θα είναι σύμφωνο με τους κανόνες του κοινοτικού δικαίου για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά το θέμα με το αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, ο υπουργός ανάφερε ότι σύντομα θα τελειώσουν τα προβλήματα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ανατίμησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο κος Χατζηδάκης δήλωσε ότι εκτός από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, είναι και η πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΣΦΑ με στόχο το κράτος να διατηρήσει το 51%, πράγμα που θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σχόλια