Αβεβαιότητα επικρατεί για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

oil-pipeline-bourgas-alexandroupoliΣτον «αέρα» βρίσκεται η συμμετοχή της Βουλγαρίας στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το τμήμα του αγωγού που διέρχεται από το έδαφός της, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου προέδρου της επιτροπής Οικονομικών του βουλγαρικού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Ντιμιτρόφ, η Βουλγαρία είναι αναγκασμένη, λόγω οικονομικών δυσχερειών, να επανεξετάσει την συμμετοχή της τόσο στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη όσο και στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε, αλλά και στον αγωγό μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου South Stream.

O κ. Ντιμιτρόφ κάλεσε τους αρμοδίους να υπολογίσουν το ύψος των αποζημιώσεων που θα απαιτηθούν σε περίπτωση αποχώρησης από τα εν λόγω ενεργειακά έργα, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς θίγονται άμεσα ελληνικά συμφέροντα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης είχε ευχηθεί να μην υπάρξει πρόβλημα, όταν ανέκυψε το θέμα, μετά την αλλαγή της βουλγαρικής πολιτικής ηγεσίας.

Σχόλια