ΔΕΗ: «παγώνει» το επενδυτικό της πρόγραμμα

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

energy-economy-dei-stops-investment-programΟ πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος εισηγείται στη συνεδρίαση του Δ.Σ που γίνεται σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, την ακύρωση του διαγωνισμού για τη κατασκευή της νέας μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και την επαναπροκήρυξη του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο κος Αθανασόπουλος, όπως έχει ενημερώσει τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, σκέφτεται να ακυρώσει ή να αναβάλλει τους άλλους δυο διαγωνισμούς για τις λιγνιτικές μονάδες της Μελίτη II στη Φλώρινα και για την Πτολεμαΐδα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επικαλείται εξωγενείς αιτίες, ωστόσο όπως υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση της , «κάθε καθυστέρηση, υποχώρηση ή ακύρωση του σχεδίου αντικατάστασης των παλαιών μονάδων της ΔΕΗ, ισοδυναμεί με σκόπιμη και ηθελημένη παραχώρηση άνευ όρων ισόποσου μεριδίου παραγωγής στους ανταγωνιστές της επιχείρησης, που διαθέτοντας πλέον κατασκευασμένες μονάδες καλύτερου βαθμού απόδοσης, θα κλείσουν τις γερασμένες μονάδες της».

Στη σημερινή συνεδρίαση ο κος Αθανασόπουλος θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει την απόφαση του, υποστηρίζοντας ότι λόγω των τοπικών αντιδράσεων των κατοίκων της Πελοποννήσου, η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την παράδοση των βασικών έργων υποδομών έως το 2012, δηλαδή τις γραμμές μεταφοράς Μεγαλόπολη- Πάτρα και τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης Πάτρας και Μεγαλόπολης.

Επίσης θα υποστηρίξει ότι ο ΔΕΣΦΑ μπορεί να εγγυηθεί μόνο για το κατασκευαστικό μέρος του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στη νέα μονάδα, αλλά όχι και για τις αδειοδοτήσεις.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σχόλια