Η ΕΤεπ επενδύει στο τομέα της ενέργειας

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

economy-european-investment-bank-funds-energyΟ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤεπ) Philippe de Fontaine Vive, δήλωσε ότι οι επενδύσεις στο τομέα της ενέργειας στη περιοχή της Μεσογείου είναι ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία.

Ο Philippe de Fontaine Vive βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα όπου συμμετείχε στο Ευρώ- Μεσογειακό Επιχειρηματικό Forum του ΣΕΒ.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤεπ, υποστήριξε ότι η εν λόγω τράπεζα χρηματοδοτεί όχι μόνο μεγάλα έργα αλλά και μικρά και επισήμανε ότι είναι κατάλληλη περίοδος για ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Η ΕΤεπ δίνει έμφαση στο τομέα της ενέργειας και στις επενδύσεις της πράσινης ανάπτυξης, όπου χρηματοδοτεί πολλές επιχειρήσεις.

Η ενέργεια είναι ο σημαντικότερος τομέας όπου γίνονται επενδύσεις.

Η εν λόγω τράπεζα πέρα από τις χρηματοδοτήσεις σε παραδοσιακές πηγές, όπως το φυσικό αέριο κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρηματοδοτεί επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως αιολικά πάρκα, φωτοβολταικά συστήματα και φωτοθερμικά πάρκα.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν απευθυνθούν κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όταν το επενδυτικό σχέδιο είναι πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλιώς όταν το ποσό είναι μικρότερο, μέσω τοπικών τραπεζών.

Σχόλια