Οι πλαστικές σακούλες μειώθηκαν στα σουπερμάκετ

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

reduction-plastic-bags-supermarketsΤα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ στη Βρετανία δίνουν 418 εκατομμύρια λιγότερες πλαστικές σακούλες μηνιαίως, από ότι έδιναν πριν 3 χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχουν πετύχει το στόχο που είχαν θέσει για μείωση της τάξης του  50%.

Το περασμένο Δεκέμβριο, 7 μεγάλα σουπερμάρκετ συμφώνησαν να μειώσουν τις πλαστικές σακούλες κατά 50%, σε σύγκριση με τον αριθμό των εν λόγω σακουλών που είχαν δοθεί τη περίοδο του 2006.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα σουπερμάρκετ είχαν μειώσει τον αριθμό των πλαστικών σακουλών, από 870 εκατομμύρια σε 452 εκατομμύρια, μια μείωση της τάξης περίπου του 48%.

Ο βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Χίλαρυ Μπεν, δήλωσε ότι ο στόχος του 50% είναι ένα μεγάλο βήμα και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει συνεργασία όλα μπορούν να επιτευχθούν και να αλλάξουν οι συνήθειες μας.

Οι περιβαλλοντολόγοι δήλωσαν ότι οι πλαστικές σακούλες δε βιοδιασπώνται εύκολα και ίσως χρειαστεί να περάσουν 1,000 χρόνια μέχρι να αποσυντεθούν. Αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον, για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, για τα πουλιά και για άλλα ζώα.

Πέρυσι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν είχε προειδοποιήσει τους λιανοπωλητές, ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα που θα τους αναγκάζει να χρεώνουν τους καταναλωτές για τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούν.

Ο βρετανικός σύλλογος των εμπόρων λιανικής πώλησης British Retail Consortium πιστεύει, ότι οι καταναλωτές έχουν αλλάξει τις συνήθειες τους και η επιτυχία οφείλεται στα σουπερμάρκετ που προμηθεύουν δωρεάν επαναχρησιμοποιημένες τσάντες και επιβραβεύουν τους πελάτες τους όταν φέρνουν μαζί τους δικές τους τσάντες.
Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σχόλια