Μονάδα αφαλάτωσης στη Βαρκελώνη

1
34

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-desalination-plant-opens-barcelonaΕγκαινιάστηκε μονάδα αφαλάτωσης στην Βαρκελώνη, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, για να διευκολύνει τις ελλείψεις σε πόσιμο νερό.

Πέρυσι η Βαρκελώνη δοκιμάστηκε έντονα με τη ξηρασία και αναγκάστηκε να εισάγει πόσιμο νερό με βυτιοφόρα. Ήταν μια από τις χειρότερες ξηρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της Ισπανίας.

Οι νέες εγκαταστάσεις της μονάδας αφαλάτωσης βρίσκονται στο El Prat del Llobregat και θα παρέχουν 24% πόσιμο νερό στην περιοχή της Βαρκελώνης, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι.

Άλλες δύο μονάδες αφαλάτωσης κατασκευάζονται στη περιοχή της Καταλονίας.

Η μονάδα αφαλάτωσης που βρίσκεται κοντά στη Βαρκελώνη, θα παράγει καθημερινά 200m λίτρα πόσιμου νερού για την εν λόγω πόλη με πληθυσμό 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Jose Montilla ο  επικεφαλής της επαρχιακής κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσε ότι η εν λόγω μονάδα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κινδύνου μιας μελλοντικής έλλειψης πόσιμου νερού στη Βαρκελώνη.

Το κόστος για να χτιστεί η μονάδα αφαλάτωσης υπολογίστηκε στα 230 εκατομμύρια ευρώ και παράγει 45 λίτρα πόσιμου νερού χρησιμοποιώντας 100 λίτρα θαλασσινού νερού.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.