ΔΕΗ: έργο τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

energy-economy-dei-teleheating-florinaΥπεγράφη στις 16 Ιουλίου, μεταξύ της ΔΕΗ και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης του Δήμου Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ), το Συμβόλαιο Παραχώρησης του Οικοπέδου στο χώρο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μελίτης, στο οποίο θα εγκατασταθεί το αντλιοστάσιο της τηλεθέρμανσης της πόλης της Φλώρινας.

Η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης, ισχύος 70MWth, θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση των κατοίκων της Φλώρινας με τρόπο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Η θερμική ενέργεια θα παρέχεται από τη Μονάδα Ι του ΑΗΣ Μελίτης, η οποία είναι εξαρχής σχεδιασμένη για να παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Η κατασκευή του έργου πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου θα εξασφαλισθούν οφέλη για τη τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, όπως η μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου ντήζελ κατά 16.000 τόννους ετησίως στη Φλώρινα, η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 32,000 τόννους ετησίως και τέλος η μείωση των δαπανών θέρμανσης κατά περίπου 600 ευρώ ετησίως, ανά νοικοκυριό.

Τη σχετική Συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Στέφανος Παπαναστασίου και εκ μέρους της ΔΕΗ, ο γενικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας και ασκών καθήκοντα γενικού διευθυντή Παραγωγής κ. Δημήτρης Λάππας.

Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της πολιτικής, έχει ήδη εγκαταστήσει με επιτυχία παρόμοια συστήματα τηλεθέρμανσης στις πόλεις της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Μεγαλόπολης.
Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σχόλια