Τα τοξικά απόβλητα επιστρέφουν στη Βρετανία

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

toxic-wastes-back-britainΗ Βρετανία συνεργάζεται με τις βραζιλιάνικες αρχές για να επιστραφούν πίσω περισσότεροι από 1,400 τόνοι τοξικών αποβλήτων, δήλωσε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Η επικεφαλής για τη διαχείριση των αποβλήτων στη Βρετανία Λιζ Παρκς δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μεταφοράς των αποβλήτων, αλλά θα χρειαστούν βδομάδες για να ολοκληρωθούν.

Η Βρετανικές Αρχές διεξάγουν έρευνες για τα τοξικά απόβλητα που στάλθηκαν παράνομα σε τρία λιμάνια της Βραζιλίας.

Η βρετανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος ότι τα άτομα που ευθύνονται για την εν λόγω μεταφορά θα αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη.

Επιβεβαιώθηκε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βραζιλίας, η συμμετοχή δυο εταιρειών η Worldwide Biorecyclabes και η UK Mulitplas Recycling με έδρα στο Σουίντον νοτιοδυτικά της Αγγλίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν τελειώσει οι έρευνες που γίνονται στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Οι Βραζιλιάνικες Αρχές κρατούν ακόμα τα κοντέινερ που περιείχαν τα τοξικά απόβλητα, αλλά γίνονται διαδικασίες για να ξεκινήσει η μεταφορά τους στη Βρετανία, δήλωσε η Λιζ Παρκς.

«Μεγάλα Πρόστιμα»

Η Λιζ Πάρκς δήλωσε ότι τα βρετανικά δικαστήρια αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά την απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων και υπάρχουν αυστηρές ποινές φυλάκισης και επιβολής προστίμων.

Ο Ρόμπερτ Μεσσίας, πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Υπηρεσίας Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να γίνει η μεγάλη χωματερή του πλανήτη.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βραζιλίας δήλωσε ότι η άφιξη των τοξικών αποβλήτων στη χώρα παραβίασε την Συνθήκη της Βασιλείας, την οποία έχουν υπογράψει και τα δύο κράτη και εφαρμόζεται από το 1992.

Μέσα στα κοντέινερς που έφτασαν στα τρία λιμάνια της Βραζιλίας βρέθηκαν κομμάτια υπολογιστών, τεχνολογικά προϊόντα, έγγραφα, πλαστικά απορρίμματα, προφυλακτικά, σύριγγες και χρησιμοποιημένες φιάλες αίματος.

Υπήρξε μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης από το περιεχόμενο των κοντέινερς, δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Βραζιλίας.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σχόλια