Το 2ο Eco Festival στον Αλφειό ποταμό

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

2-eco-festival-alfeio-riverΤο 2ο Eco Festival θα γίνει φέτος στις όχθες του Αλφειού ποταμού, σε ένα τόπο που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά πριν από δύο χρόνια με τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει στο Ν. Ηλείας,  σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στόχος των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ να αποτελέσει ένα μεγάλο επικοινωνιακό και πολιτιστικό γεγονός και να λειτουργήσει ως προωθητική διαδικασία στην υπόθεση προστασίας του περιβάλλοντος, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, του εναλλακτικού τουρισμού και της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Ο Νομάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας και οι διοργανωτές, δήλωσαν ότι ένας από τους κυριότερους στόχους είναι η κινητοποίηση ανθρώπινων πόρων και ιδιωτικών κεφαλαίων, η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για εναλλακτικό τουρισμό και η διεξαγωγή πολιτιστικών και επικοινωνιακών γεγονότων.

Το πρόγραμμα του εν λόγω φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις, συζητήσεις, συναυλίες και αγώνες ταχύτητας. Η έναρξη του θα γίνει στις 24 Ιουλίου.

Πολλοί καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στις συναυλίες όπως ο Φίλλιπος Πλιάτσικας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας και πολλά άλλα ελληνικά συγκροτήματα.
Στις 2526 Ιουλίου θα διεξαχθεί αγώνας τρίαθλου, ο οποίος περιλαμβάνει Hydrospeed, Mountain Bike και Αγώνα δρόμου-προσανατολισμού.

Επίσης θα διοργανωθούν εκθέσεις φωτογραφίας, μουσική βραδιά που θα είναι αφιερωμένη στους πυρόπληκτους της Ηλείας στις 25 Αυγούστου και τα έσοδα θα δοθούν στη Νομαρχία για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τον Αλφειό, το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα βιολογικών προϊόντων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σχόλια