Δόθηκε λύση για τα λύματα των Δήμων Αν. Αιγιάλειας

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

solution-domestic-wastes-east-egialiaΆνοιξε ο βιολογικός καθαρισμός του Αιγίου, για να διατεθούν τα λύματα των δήμων Ακράτας, Αιγείρας και Διακοπτού, ύστερα από εντολή του δημάρχου Αιγίου, Απόστολου Καραφωτιά.

Μετά την απόφαση του κ. Καραφωτιά, τελειώνει η περιπέτεια των τριών δήμων της Ανατολικής Αιγιάλειας, καθώς θα εξυπηρετούνται και πάλι από την εν λόγω μονάδα.

Στην εν λόγω απόφαση του κ. Καραφωτιά φαίνεται ότι συντέλεσαν καθοριστικές  κινήσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να συζητήσουν μετά από πολύμηνες διαμάχες και διαξιφισμούς, προσπαθώντας να βρουν μια κοινή χρυσή τομή.

Η σύσκεψη που έγινε στη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας αλλά και η σύσκεψη των δημάρχων της Ανατολικής Αιγιάλειας και του δημάρχου Αιγίου Απ. Καραφωτιά καθώς και του προέδρου της ΤΕΔΚ Γρ. Αλεξόπουλου, συνέβαλαν θετικά στο άνοιγμα του βιολογικού καθαρισμού.

Ο βιολογικός καθαρισμός του Αιγίου άνοιξε μετά από έξι μήνες, αποτρέποντας τη δυσφήμιση της περιοχής κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, αλλά και για το κίνδυνο που υπήρχε για τη δημόσια υγεία των κατοίκων από τα οικιακά λύματα.

Σχόλια