Πράσινα δάνεια για την ανάπτυξη των ΑΠΕ

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

economy-green-loans-renewable-energy-sourcesΗ Τράπεζα Πειραιώς εν όψει του αναπτυξιακού της σχεδιασμού, θα προχωρήσει σε χορήγηση «πράσινων» δανείων τα επόμενα δύο χρόνια, χρηματοδοτώντας καινούργιες επενδύσεις  επιχειρήσεων και ιδιωτών, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Τα δάνεια θα προσφέρονται με καλύτερους όρους δανειοδότησης και θα αφορούν τομείς της πράσινης επιχειρηματικότητας.

Η τράπεζα Πειραιώς έχει εγκρίνει σήμερα δάνεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται να διαθέσει επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη διετία για τη χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων.

Η εν λόγω τράπεζα θα παρέχει δάνεια με ευνοϊκότερους όρους ,στηρίζοντας τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως φωτοβολταικά συστήματα, αιολικά πάρκα,  ηλιοθερμικά συστήματα, μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς και τεχνολογίες και εφαρμογές γεωθερμίας και βιομάζας.

Ήδη γύρω από το κλάδο των φωτοβολταικών έχουν αναπτυχθεί επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν τη παραγωγή και την εμπορία panels και inverters.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα χορηγεί  «πράσινα» στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, επιβραβεύοντας όσους επιλέγουν τη κατασκευή ή την αγορά ενός ακινήτου καλύτερης ενεργειακής κατηγορίας.
Η ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας μέσα από επενδύσεις φιλικές προς περιβάλλον, θα τονώσει την αγορά, συμβάλλοντας στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης οι εν λόγω επενδύσεις θα δημιουργήσουν θετικές προϋποθέσεις ανάκαμψης, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Σχόλια