Ακτιβιστές της Greenpeace κατέλαβαν σταθμούς παραγωγής λιθάνθρακα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

greenpeace-activists-hijack-power-stationsΑκτιβιστές της Greenpeace κατέλαβαν 4 σταθμούς παραγωγής λιθάνθρακα στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας των G8 στη πόλη Λ΄Ακουίλα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ουσιαστικών αποφάσεων για τη κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα από 100 ενεργά στελέχη της Greenpeace από 18 χώρες, συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες για να επιστήσουν την προσοχή στους ηγέτες της ομάδας των G8, να πάρουν δραστικά μέτρα για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Στη Ρώμη ενεργά στελέχη του ΜΚΟ Oxfam International, εμφανίστηκαν με μάσκες με τα πρόσωπα των ηγετών της ομάδας των G8 και ήταν ντυμένοι ως σεφ που μαγείρευαν σε ένα μεγάλο δοχείο, συμβολίζοντας την αυξανόμενη θερμοκρασία του πλανήτη.

Οι διαμαρτυρίες για τη κλιματική αλλαγή, ήρθαν μια ημέρα μετά τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στους δρόμους της Ρώμης. Έγιναν 40 συλλήψεις από τις Αρχές.

Ένας από τους στόχους της Greenpeace, ήταν η κατάληψη του μεγαλύτερου σταθμού παραγωγής λιθάνθρακα στην Ιταλία, στο νοτιοανατολικό σημείο της χώρας στο Πρίντεζι.

Οι ακτιβιστές σκαρφάλωσαν στη καπνοδόχο και κατάφεραν να διακόψουν τη λειτουργία του εν λόγου σταθμού, εμποδίζοντας τους ταινιόδρομους να μεταφέρουν το λιθάνθρακα στον κυρίως σταθμό.

Η οργάνωση επίσης κατέλαβε άλλες τρείς εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στη Βενετία και τη Γένοβα, εκ των οποίων ο ένας ήταν ένας παλιός πετρελαϊκός σταθμό, που προορίζεται να ανακαινιστεί για να γίνει πειραματικός σταθμός «καθαρού» άνθρακα.

Τρείς από τους τέσσερις σταθμούς παραγωγής λιθάνθρακα που καταλείφθηκαν ανήκουν στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία, την Enel.

Σχόλια