Ανακύκλωση πλοίων: θετικά σχόλια από τους έλληνες εφοπλιστές

0
24

Περιβαλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

recycling-shipsΘετικά σχόλια έχει αποσπάσει η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προκαταρτικού έργου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), για την υιοθέτηση εντός του έτους της «Διεθνούς Σύμβασης Ανακύκλωσης Πλοίων», από στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ».

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) υποστηρίζει ότι η ανακύκλωση πλοίων συμβάλλει θετικά στην παγκόσμια προσπάθεια διατήρησης της ενέργειας και των πόρων και αν τηρηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, υπάρχει περίπτωση να μετατραπεί σε μια  «πράσινη» βιομηχανία.

Οι στόχοι της εν λόγω Σύμβασης θα μπορούσαν να ενισχυθούν από την ευρωπαϊκή «Στρατηγική για τη καλύτερη διάλυση των πλοίων».

Η νέα Διεθνή Σύμβαση για την Ανακύκλωση Πλοίων του ΙΜΟ, συμφωνήθηκε από 63 χώρες που συμμετείχαν σε σύνοδο που έγινε στο Χονγκ Κόνγκ το περασμένο Μάιο.

Το σύμφωνο που συντάχθηκε από τον ΙΜΟ απαιτεί υψηλότερα πρότυπα και ασφαλή περιβαλλοντικά μέτρα για τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων και την ασφάλεια της υγείας των εργατών.

Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή της, είναι ότι 15 χώρες θα πρέπει να επικυρώσουν την εν λόγω Σύμβαση και ο στόλος τους δεν πρέπει να είναι μικρότερος από το 40% της χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου.

Σχόλια