Πείνα: η μεγαλύτερη τραγωδία του αιώνα

1
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

hunger-biggest-tragedy-centruryΗ πείνα πιθανόν να γίνει η μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία του αιώνα, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει αρνητικές επιπτώσεις  στις καλλιέργειες εκατομμυρίων αγροτών, αποκαλύπτει μελέτη επιστημόνων.

Οι εποχές αναμένονται συρρικνωθούν κατά πολύ και τα ακραία καιρικά φαινόμενα πρόκειται να συμβαίνουν συχνότερα.

Η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις ετήσιες συγκομιδές παγκοσμίως, με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Η μελέτη αναφέρει ότι ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στο κοντινό μέλλον είναι πιθανό, να αυξήσει τη πείνα στις φτωχότερες χώρες, που αντιμετωπίζουν ήδη πολλά προβλήματα επιβίωσης.

Εκατομμύρια αγρότες θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις παραδοσιακές καλλιέργειες τροφίμων, καθώς οι εποχές του χρόνου έχουν αρχίσει ήδη και συρρικνώνονται.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε εν  όψει της Συνόδου Κορυφής των G8 που πρόκειται να αρχίσει στις 8 Ιουλίου στη πόλη Λ’ Ακουίλα της Ιταλίας.

Οι αγρότες σε ολόκληρο τον κόσμο, ήδη παρατηρούν τις αλλαγές που συμβαίνουν στις καιρικές συνθήκες που οδηγούν στη φτώχεια, τη πείνα και στη κακή ποιότητα ζωής.

Οι επιστήμονες συλλέξανε στοιχεία από 15 χώρες και παρατήρησαν ότι οι βροχοπτώσεις είναι πιο σύντομες στη διάρκεια, η δύναμη του αέρα που προκαλεί καταιγίδες και θύελλες έχει αυξηθεί καθώς και οι πυκνές ομίχλες.

Οι φτωχοί αγρότες από το Μπαγκλαντές μέχρι την Ουγκάντα και τη Νικαράγουα δεν μπορούν πλέον να στηριχτούν στις καλλιέργειες που εδώ και αιώνες ασχολούνταν. Οι εποχές γίνονται πιο θερμές και πιο ξηρές και οι περίοδοι των βροχοπτώσεων μειώνονται κατά πολύ.

Το ρύζι και το σιτάρι, δύο από τις σημαντικότερες συγκομιδές παγκοσμίως που εξαρτώνται εκατομμύρια άνθρωποι, παρουσιάζουν μεγάλες μειώσεις στις παραγωγές. Η παραγωγή σιταριού αναμένεται να μειωθεί κατά 15% ή και περισσότερο μέχρι το 2020, στο μεγαλύτερο μέρος της Υποσαχάριας Αφρικής και στην Ινδία.

Η μελέτη τεκμηριώνει επίσης ότι οι αυξανόμενες θερμοκρασίες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη παραγωγικότητα των εργατών αφού χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στα χωράφια αφού κινδυνεύουν από αφυδάτωση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΕΙΕΣ.ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΗΧΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΟΠΟΥ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΙΣ ΓΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΡΕΡ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΔΕΝ ΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ.

Comments are closed.