Φωτιά στο Γραμματικό

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

fire-grammatiko-greeceΦωτιά έβαλαν στα μηχανήματα των εργολάβων οι κάτοικοι του Γραμματικού, προκειμένου να καταστείλουν την έναρξη των εργασιών για τη κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Γραμματικό για τη κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ μεταξύ των κατοίκων και της αστυνομίας είναι τεταμένη, σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τη περιοχή όπου και σημειώθηκαν επεισόδια με τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής πετώντας αντικείμενα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν πετώντας δακρυγόνα.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική αφού φωτιές καίνε περιμετρικά της κοινότητας του Γραμματικού, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται ιδιωτική κατασκήνωση όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους παραθεριστές.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη εν λόγω κατασκευή και προσπαθούν να  την αποτρέψουν με κάθε τρόπο.

Αν εμποδιστούν τα έργα για τη κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ υπάρχει περίπτωση να κοπούν τα κοινοτικά κονδύλια που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9,30 το πρωί κοντά στη θέση Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό Αττικής, όπου κάτοικοι και τοπικοί φορείς προσπαθώντας να διακόψουν την έναρξη των εργασιών εμπλάκηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σχόλια