Περιβαλλοντικά έργα: πρώτη η Θεσσαλία

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

thessalia-environmental-planningΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας ήρθε πρώτη στην απορρόφηση πόρων για τα περιβαλλοντικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία».

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας ανακοίνωσε, με αφορμή ημερίδα με θέμα «Καθαρή Θεσσαλία«», ότι η Θεσσαλία είναι πρώτη σε απορροφητικότητα μεταξύ του συνόλου των 13 περιφερειών της Ελλάδας στα έργα του Ταμείου Συνοχής.

Ο κος Γκούπας δήλωσε ότι είναι από τις ελάχιστες Περιφέρειες που έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τα Στερεά Απόβλητα.

Μέσα σε λίγα χρόνια η Θεσσαλία κατάφετε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε ότι αφορά την αποκατάσταση των χωματερών και τη λειτουργία του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Έτσι ολοκληρώνεται με πλήρη επιτυχία μια από τις βασικότερες προτεραιότητες που είχε θέσει ως στόχο η Περιφέρεια Θεσσαλίας,στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ, που αφορούσε τη διάθεση, ανακύκλωση και επεξεργασία των στερεών αποβλήτων. Η εν λόγω επιτυχία παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Θεσσαλία πριν απο μερικά χρόνια θεωρούνταν η χειρότερη περιφέρεια σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, δήλωσε ο κος Γκούπας.

Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων έχει θεαματικά αποτελέσματα, τόνισε ο ίδιος.

Όλα τα έργα υποδομής για τη διάθεση των απορριμμάτων έχουν ολοκληρωθεί και οι χωματερές έχουν κλείσει στο σύνολο τους και αποκαθίστανται.

Επιπλέον με τη λειτουργία των τριών Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη περιοχή καλύπτεται ο στόχος της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ έχουν δεσμευθεί πόροι για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων.

Σχόλια