Τα λύματα της Αχαΐας δεν καταλήγουν στη θάλασσα

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

wastes-dont-ends-sea1Οι Δήμαρχοι των παραλιακών δήμων του Ν. Αχαΐας, διαβεβαίωσαν σε συνάντηση που είχαν με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα, ότι τα λύματα δεν καταλήγουν στη θάλασσα.

Δε ξεκαθάρισαν με ποιο τρόπο διαχειρίζονται το εν λόγω ζήτημα, αλλά υποστήριξαν ότι δεν κινδυνεύουν οι θάλασσες.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που ήταν παρών στη συνάντηση επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια προσωρινή λύση εκτός του νομού που μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτεται για να συνεχιστεί η πίεση μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Ο κος Αλεξόπουλος εκτιμά ότι σύντομα θα βρεθεί μια οριστική λύση και θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Αχαΐας αποτέλεσμα να ομαλοποιηθεί περισσότερο η κατάσταση που επικρατεί.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΚΔΝΑ τόνισε ότι καλό θα είναι να διενεργούνται έλεγχοι και να δημοσιοποιούνται οι μετρήσεις, με  αππώτερο σκοπό την προστασία των πολιτών.

Στόχος είναι να γίνει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός του Αιγίου για τα βοθρολύματα των περιοχών της Αιγιάλειας που δεν εξυπηρετούνται από το βιολογικό της ΒΙΠΕ, όπου μέχρι στιγμής καταλήγουν εκεί τα λύματα της Πάτρας, του Ρίου και της Δυτικής Αχαΐας

Το προηγούμενο διάστημα γίνονταν λόγος γύρω από ευρήματα που είχαν βρεθεί σε διάφορες παραλιακές περιοχές ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση ότι διεξάγονται και νυχτερινοί έλεγχοι. Νεώτερα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί παρά μόνο οι μετρήσεις που είχαν γίνει μέχρι 10 Ιουνίου.

Το σημαντικό είναι ότι σύντομα το πρόβλημα των βοθρολυμάτων θα τελειώσει με τη συνεργασία των Δημάρχων και τη συνδρομή της Πολιτείας, αφού Περιφέρεια και υπουργείο Εσωτερικών συζητούν τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το Ν. Αχαΐας.

Πηγή: «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ»

Σχόλια