Πράσινες επενδύσεις ΔΕΗ και ιδιωτών

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

energy-economy-green-investments-deiΠερισσότερες πράσινες επενδύσεις της ΔΕΗ με ιδιώτες προβλέπει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Απογευματινή» στο ΕΒΕΑ, με θέμα «Ενέργεια: ο νέος επενδυτικός χάρτης», ο κος Χατζηδάκηςδήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Επιπλέον, τόνισε ότι είναι εφικτή η συνεργασία της ΔΕΗ με ιδιώτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια με στόχο να αποφευχθεί ενδεχόμενο ενεργειακό έλλειμμα.

Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις που θα προέρχονται από τη ΔΕΗ αλλά και από ιδιώτες επενδυτές, χωρίς καθυστερήσεις, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής-Χάσκοβο ως τη Ρουμανία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική ενέργεια. Δημιουργούνται καινούργιες προοπτικές για τη ΔΕΠΑ, αφού θα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο τη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα αναμένεται να επεκταθεί ο αγωγός ως τη  Ρουμανία..

Ο κος Τάκης Αθανασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, παρουσίασε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορά στη δημιουργία νέων μονάδων φιλικών προς το περιβάλλον και ένταξη στο σύστημα νέων πηγών ενέργειας. Το εν λόγω πρόγραμμα θα έχει ως στόχο την αύξηση της ισχύος που προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα 6 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών μονάδων, ο κος Αθανασόπουλος παραδέχθηκε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν για την γρήγορη υλοποίηση του αλλά τις απέδωσε σε εξωτερικούς παράγοντες και σε αδυναμίες της εταιρείας.

Σχόλια