Τεράστιο γλυπτό ανακύκλωσης

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

recycled-sculptureΤο μεγαλύτερο ανακυκλωμένο έργο τέχνης παγκοσμίως, αποκαλύφθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενθάρρυνσης των καταναλωτών για την ανακύκλωση περισσότερων μεταλλικών κουιών και μπουκαλιών.

Το ανακυκλωμένο έργο τέχνης είναι ένα γλυπτό που κατασκευάστηκε από 200,000 χρησιμοποιημένα μεταλλικά κουτιά και ονομάστηκε «Πολύτιμο Μέταλλο». Ομάδα καλλιτεχνών εργαζόταν για μια εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Το ανακυκλωμένο έργο τέχνης είναι εμπνευσμένο από μια κλασική καλοκαιρινή αφίσα του 1949 από τα αρχεία της εταιρείας Coca-Cola που έδειχνε μια κοπέλα ντυμένη με μαγιό να χαλαρώνει στον ήλιο.  Το επέβλεπε ο γνωστός, βραβευμένος γλύπτης Robert Bradford.

Εκπρόσωπος της  εταιρείας Coca-Cola στη Βρετανία δήλωσε ότι τα μεταλλικά κουτιά δεν είναι απλά απορρίμματα, είναι χρήσιμα μέταλλα. Μπορούν να «ζήσουν» για πάντα μέσω της ανακύκλωσης και να χρησιμοποιηθούν κατ΄ επανάληψη για τη δημιουργία καινούργιων πραγμάτων, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά ενέργειας και πρώτων υλών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία συνέπεσε με την έναρξη της φετινής Εβδομάδας Ανακύκλωσης στη Βρετανία και εκτιμάται ότι θα ωθήσει τους καταναλωτές να ανακυκλώνουν περισσότερα είδη,  αντί να τα πετούν στις χωματερές.

Σχόλια