Τα Ελληνικά Πετρέλαια γιγαντώνονται…

0
97

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

elpe-take-over-bp-netΤα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν την εξαγορά του δικτύου της ΒΡ στην Ελλάδα έναντι 359 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων της ΒΡ που ανέρχονται περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Στις υποχρεώσεις της εταιρείας που αναλαμβάνουν τα ΕΛΠΕ δεν συμπεριλαμβάνεται το πρόστιμο της ΒΡ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο η εταιρεία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η εικόνα στην εγχώρια αγορά των πετρελαιοειδών αλλάζει μετά την κίνηση των ΕΛΠΕ.

Η ολοκλήρωση του deal μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία είναι υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών, αφορά το δίκτυο της ΒΡ στην Ελλάδα, 1200 πρατήρια , αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και ο τομέας εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.

Η ΒΡ θα συνεχίσει να έχει υπό τον έλεγχο της τα καύσιμα της αεροπορίας, τα λιπαντικά και τον τομέα της ηλιακής ενέργειας .

Η συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει ότι οι 240 εργαζόμενοι της ΒΡ θα συνεχίσουν να απασχολούνται στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβασθεί.

Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων με την εν λόγω κίνηση θα αποκτήσει ηγετική δύναμη στην αγορά καθώς θα διευρυνθεί το δίκτυο πρατηρίων του, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν οι δυνατότητες  που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εξαγορά.

Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για τη διαχείριση του δικτύου και των σημάτων της ΒΡ.

Σχόλια