Εκπομπές CO2: η Αυστραλία ενισχύει τους στόχους της

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

australia-reconsiders-carbon-schemeΤο Αυστραλιανό Ίδρυμα για τη Συντήρηση του Περιβάλλοντος (ACF), δήλωσε ότι θα πρέπει οι επιστήμονες και όχι οι πολιτικοί, να αναλάβουν δράση και να προσαρμόσουν το σχέδιο αντιμετώπισης για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Το ACF κάλεσε τους γερουσιαστές να καθοδηγηθούν από τους επιστήμονες του κλιματος και να εργαστούν μαζί, πάνω στο σχέδιο μείωσης της ρύπανσης του διοξειδίου του άνθρακα (CPRS), επειγόντως.

Αν οι γερουσιαστές κινηθούν γρήγορα για να εξετάσουν τις αδυναμίες του εν λόγω σχεδίου, θα βελτιώσουν την εικόνα της αξιοπιστία τους στην Αυστραλία και θα τους δοθεί η δυνατότητα να πιέσουν για μια ισχυρή διεθνή συμφωνία για τη κλιματική αλλαγή, στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ, που θα γίνουν το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη.

Ο Dorn Herny εκπρόσωπος του Αυστρλιανού Ιδρύματος για τη Συντήρηση του Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι η μοίρα της φύσης της χώρας, οι μεγάλοι ποταμοί, οι αγρότες και οι παράκτιες κοινωνίες, εξαρτώνται από την ισχυρή διεθνή δράση.

Καθιερώνοντας αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, θα καταστήσουν τη θέση της Αυστραλίας πιο ισχυρή στη Σύνοδο Κορυφής για τη Κλιματική Αλλαγή στη Κοπεγχάγη, συμπλήρωσε ο Herny.

Μια επιστημονική έκθεση που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνα όρια. Τα συμπεράσματα της έκθεσης δείχνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληθφούν σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της στη Κοπεγχάγη.

Οι γερουσιαστές θα πρέπει να κάνουν σημαντικές βελτιώσεις στο σχέδιο CPRS και στη πολιτική της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνει ο Herny.

Μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να ενισχυθούν οι εθνικοί στόχοι για τη μείωση των εκπομπων του CO2 και το σχέδιο CPRS να γίνει αρκετά εύκαμπτο για να ανταποκριθεί στις εξελίξεις της επιστήμης του κλίματος.

Θα πρέπει να μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις στους μεγάλους εκπομπούς ρύπων, όπως οι βιομηχανίες και να διατεθεί τουλάχιστον 10% του ετήσιου εισοδήματος της χώρας, για τη μείωση των εκπομπών του CO2 και τη προσαρμογή των αναπτυσσόμενων χωρών στη κλιματική αλλαγή.

Θα πρέπει ακόμα να εξασφαλιστεί μια ουσιαστική χρηματοδότηση που θα βοηθήσει τα αυστραλιανά οικοσυστήματα να γίνουν πιο ανθεκτικά στη κλιματική αλλαγή.

Τέλος το ACF υποστηρίζει, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και να ψηφιστεί η νομοθεσία για τους Στόχους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σχόλια