Κοπή δέντρων σε στρατόπεδο στο Λουτράκι

0
298

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

illegal-woodcutting-loutrakiΑναγνώστης μας καταγγέλλει ένα τραγικό συμβάν, το οποίο λαμβάνει χώρα στη ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (Στρατόπεδο) στο Λουτράκι.

Η Σχολή Μηχανικού ιδρύθηκε το 1947. Θεωρείται το μεγαλύτερο και ωραιότερο Στρατόπεδο των Βαλκανίων.

Έχει χιλιάδες πανύψηλα αιωνόβια δένδρα (ευκαλύπτους, κυπαρίσσια, πεύκα και λίμνη).

Κάθε χρόνο αλλάζει ο Διοικητής της Σχολής, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε χρόνο διορίζεται διαφορετικός Ταξίαρχος.

Φέτος ο νέος  Ταξίαρχος ζήτησε άδεια από το Δασαρχείο Κορίνθου, η οποία του χορηγήθηκε και αναφέρει ότι επιτρέπεται η κλάδευση και η υλοτομία σε ελάχιστα δένδρα, όπου τα κλαριά είναι μη υγιή.

Επίσης η άδεια ξεκαθαρίζει ότι τα εν λόγω έργα πρέπει να επιβλέπονται από τον Δασάρχη και τον Δασοφύλακα. Εκείνοι ωστόσο δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Με εντολή του Ταξίαρχου αντί για αποψίλωση γίνεται κοπή δέντρων 70 ετών…

Όταν πέφτουν οι κορμοί, σείεται το Διοικητήριο, διότι είναι πανύψηλα δένδρα και αιωνόβια. Πολύ πριν το 1947. Μέχρι στιγμής έχουν 600700 δένδρα.

Μόνο δύο άτομα ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του καθώς οι υπόλοιποι φοβούνται να μιλήσουν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δασαρχείο, οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα στρατόπεδα είναι «άλλος πλανήτης». Δυστυχώς ο εκάστοτε Διοικητής έχει το δικαίωμα να ξεριζώσει όλα τα δέντρα.

Έχουν ξεσηκωθεί βεβαίως όλοι οι Αξιωματικοί και όλοι οι Υπάλληλοι, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όταν φοράς στολή απαγορεύεται να μιλήσεις στα κανάλια, εάν δεν πάρεις άδεια απ το ΓΕΣ.

Όμως θέλω να τονίσω το εξής: Δεν ευθύνεται για την εν λόγω καταστροφή του περιβάλλοντος ούτε το ΓΕΣ, ούτε ο Ελληνικός Στρατός, ούτε η Μονάδα «ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ». Είναι καθαρά πράξη και βούληση του συγκεκριμένου ατόμου.

Σας παρακαλώ βοηθείστε μας. Θέλουμε να σταματήσει αυτό το κακό. Τα δέντρα είναι πηγή οξυγόνου για το πλανήτη.

Σας ευχαριστώ

Σχόλια