Η ανακύκλωση αυξάνεται στη Δ. Θεσσαλία

0
107

recycling-rises-west-thesaliaΗ ανακύκλωση στη Δυτική Θεσσαλία εξελίσσεται συνεχώς, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια το Κέντρο Ανακυκλώσιμων Δ. Θεσσαλίας έχει συμβάλλει με το έργο του στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Δυτικής Θεσσαλίας βρίσκεται στο Αρτεσιανό Καρδίτσας και εξυπηρετεί περισσότερους από 350,000 κατοίκους.

Το κέντρο ιδρύθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης- Ανακύκλωσης και ο εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί είναι δυναμικότητας 40 τόνων ανά 8ωρο.

Τα υλικά που συγκεντρώνονται είναι χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο, μεταφέρονται στο Κέντρο για τον ανάλογο διαχωρισμό, δεματοποιούνται και στέλνονται σε αντίστοιχες βιομηχανίες που μετατρέπονται σε ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι κάτοικοι συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης αλλά όπως τονίζει ο κος Πλιάσσας, πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δ. Θεσσαλίας, θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή από τους κατοίκους ως προς τον διαχωρισμό και την εναπόθεση των υλικών στους σωστούς κάδους.

Στο κέντρο μεταφέρονται καθημερινά 900 τόνοι απορρίμματα, αν και ένα μέρος τους δεν θα έπρεπε να μεταφέρεται εκεί.

Ο κος Πλιάσσας υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να την ενημέρωση, τη σωστή εφαρμογή της, αλλά και την ευαισθητοποίηση ακόμα και του τελευταίου κατοίκου πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί ενημερωτικά φυλλάδια από τη Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας με στόχο την προτροπή των κατοίκων για την ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου, σιδήρου, πλαστικού και γυαλιού.

Σχόλια