Ενεργειακό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

energy-summit-thessalonikiΔιήμερο συνέδριο ολοκληρώθηκε για την ενέργεια στη Θεσσαλονίκη. Σο συνέδριο που διοργανώθηκε από τοΙνστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), πήραν μέρος πάνω από 120  άτομα και 50 ομιλητές.

Ο 3ος Ενεργειακός Διάλογος ΝΑ Ευρώπης είχε σαν θέμα αναφοράς την ανάγκη για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και την ενδυνάμωση της συνεργασίας των κρατών της ΝΑ Ευρώπης με στόχο μια ενοποιημένη αγορά ηλεκτρισμού.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος του ΙΕΝΕ κος Γιάννης Δεσύπρης που τόνισε στην ομιλία τους τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις επενδύσεις πάνω στον τομέα της ενέργειας.

Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Κ. Μουσουρούλης, αναφέρθηκε στη συνεχόμενη κρίση στο τομέα της ενέργειας και την έλλειψη υποδομών στην Ελλάδα ιδιαίτερα στο φυσικό αέριο.

Επίσης ο γγ του Υπουργείου Ανάπτυξης μίλησε για την ανάγκη της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού μέσω της διαφοροποίησης των πηγών και διαδρομών των ενεργειακών πόρων.

Ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC), Σλαβ Σλαβοφ, δήλωσε ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα στις εν λόγω περιοχές στον τομέα της ενέργειας λόγω της έλλειψης επενδύσεων τα τελευταία χρόνια. Επισήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη για παροχή ενέργειας σε χαμηλές τιμές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κος Πίτερ Πόπτσεφ, πρέσβης για την Ενεργειακή Ασφάλεια και την Κλιματική Αλλαγή και συντονιστής στο έργο του αγωγού Ναμπούκο στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ενιαία αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη.

Σχόλια