Τα αντιπλημμυρικά έργα θα πρέπει να διπλασιαστούν

0
1

Περιβάλλον- Ενέργεια – Οικολογία.

flood-protection-needs-doublingΈνα στα έξι σπίτια στην Αγγλία κινδυνεύει να υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες, δηλώνει η Επιτροπή Περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει το εν λόγω ποσοστό κινδύνου.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος εκτιμάει ότι πρέπει να διπλασιαστούν οι χρηματοδοτήσεις στα αντιπλημμυρικά έργα τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο λίρες ετησίως, μέχρι το 2035.

Τα τελευταία στοιχεία για τη κλιματική αλλαγή δείχνουν ότι ο κίνδυνος των πλημμύρων θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον ειδικά για τις παράκτιες περιοχές, αφού προβλέπεται άνοδος στα επίπεδα της στάθμης των θαλασσών, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Chris Smith.

Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη προστασία των ανθρώπων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος δηλώνει ότι τα ύδατα στους ποταμούς θα αυξηθούν κατά 20%, κατά τη διάρκεια του χειμώνα που θα υπάρχουν αυξημένες βροχοπτώσεις.

Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές σε ορισμένες παράκτιες περιοχές, εκτός και αν διπλασιαστούν τα μέτρα προστασίας.

Περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μεγάλη Βρετανία είναι το βόρειο Somerset, το ανατολικό Lindsey, η περιοχή της Boston, του Windsor και Maidenhead και η πόλη του Kingston πάνω από το Hull, πρόσθεσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Θα πρέπει να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στα προγράμματα προστασίας, καθώς μερικά μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τις τοπικές κοινότητες, συμπλήρωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Σχόλια