Κλιματική αλλαγή : νέα συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτει μελέτη

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-climate-change-reportΝέα κυβερνητική μελέτη αποκαλύπτει ότι η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έντονα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Τα καλοκαίρια θα γίνουν θερμότερα και ξηρότερα και το Λονδίνο θα δοκιμαστεί από συχνότερους καύσωνες μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η έκθεση περιγράφει τρία σενάρια για την αλλαγή του κλίματος, βασιζόμενη στα υψηλά, μεσαία και χαμηλά επίπεδα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι θερινές θερμοκρασίες θα σημειώνουν άνοδο στη Μεγάλη Βρετανία, περίπου 4 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το 2080.

Οι βροχοπτώσεις πρόκειται να μειωθούν κατά την περίοδο του καλοκαιριού και να αυξηθούν το χειμώνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγαλύτερες πιθανότητες φαινομένων ξηρασίας και πλημμύρων.

Οι βροχοπτώσεις συνολικά, κατά τη διάρκεια του έτους, θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα, αλλά θα υπάρξουν αυξήσεις το χειμώνα και μειώσεις το καλοκαίρι, δήλωσε η Vicky Pope, επικεφαλής της κλιματικής αλλαγής για τη μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας.

Η Pope επισήμανε ότι μέχρι το 2080 το Λονδίνο θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπο με θερμοκρασίες 41 βαθμών Κελσίου τις καυτές θερινές ημέρες.

Η μελέτη υποστήριξε ότι ακόμα και αν ληφθούν σκληρά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, τα αέρια του θερμοκηπίου που υπάρχουν ήδη στην ατμόσφαιρα, θα μεταβάλλουν τις θερμοκρασίες κατά τη περίοδο του καλοκαιριού στην Νότια Αγγλία 2 με 3 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2040.

Ο γραμματέας Περιβάλλοντος, Hilary Benn, δήλωσε ότι η έκθεση για τη κλιματική αλλαγή δείχνει τις αρνητικές επιδράσεις που θα υπάρξουν στο μέλλον στις συνθήκες διαβίωσης.

Θα πρέπει η κυβέρνηση, οι οργανισμοί υποδομής, όπως η National Rail, το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και η Επιτροπή Περιβάλλοντος να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικξά με το πώς θα αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες αλλαγές, πρόσθεσε ο Benn.

Σχόλια