Μετρητής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

0
4

carbon-counterΗλεκτρονική πινακίδα Μετρητή Άνθρακα, που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, τοποθετήθηκε στη Madison Square της Νέας Υόρκης.

Η πινακίδα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τις μηνιαίες μετρήσεις του CO2 και των άλλων αερίων του θερμοκηπίου και σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, για να  επισημάνει στους πολίτες ότι πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους.

Ο Kevin Parker, ο επικεφαλής του διοικητικού τμήματος της Deutsche Bank δήλωσε ότι οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα έχουν ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα φέτος. Δεν μπορούμε να δούμε τα αέρια του θερμοκηπίου και έτσι είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι συσσωρεύονται γρήγορα.

Ο μετρητής που χρησιμοποιεί 40,960 χαμηλής ενέργειας LEDs, κατέγραψε στις 17 Ιουνίου 3,64tn τόνους διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αριθμοί του μετρητή αναμένεται να αυξηθούν από 2bn τόνων μηνιαίως. Η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κυμαίνεται περίπου σε 387 PPM, πάνω από το ένα τρίτο των επιπέδων της προ-βιομηχανικής επανάστασης περίπου 280PPM.

Ο Ronald Prinn, καθηγητής της ατμοσφαιρικής επιστήμης στο MIT, εξήγησε τα στοιχεία που προκύπτουν από την πινακίδα: « Ο αριθμός στον μετρητή είναι βασισμένος στις παγκόσμιες μετρήσεις.  Παρουσιάζει τη συνολική χωρητικότητα των αερίων του θερμοκηπίου που εκφράζονται ως ισοδύναμα ποσά διοξειδίου του άνθρακα, με τις εποχιακές και άλλες κυκλικές παραλλαγές που αφαιρούνται για να αποκαλύψουν τις ελλοχεύουσες μακροπρόθεσμες τάσεις που οδηγούνται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες ».

Σχόλια