Τα σκουπίδια πνίγουν τη Θεσσαλονίκη

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

garbages-choke-thesaloniki

Η πόλη της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους από τους όγκους των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί.

Αιτία είναι ο αποκλεισμός του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Μαυροράχης  από τους κατοίκους και φορείς του Δήμου Ασσήρου, που διαμαρτύρονται για την εναπόθεση νοσοκομειακών αποβλήτων και τη δυσλειτουργία του εν λόγω ΧΥΤΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ασσήρου δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και ζήτησε από το Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης να μην εγκατασταθεί στη περιοχή το εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 1500 τόνοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Η δυσοσμία είναι έντονη στη πόλη καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των κατοίκων.

Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διενεργήσει ελέγχους στη Κεντρική Αγορά της πόλης για λόγους υγιεινής καθώς το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι έντονο στη περιοχή.

Τουλάχιστον 20 κοντέινερ με σκουπίδια βρίσκονται αποκλεισμένα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ενώ άλλα 40 γεμάτα με απορρίμματα δεν έχουν χώρο για να ξεφορτώσουν, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κ. Καζαντζίδης.

Αν και έχει ξεκινήσει η μεταφορά μέρους των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Λάρισας το πρόβλημα στη πόλη είναι ακόμα μεγάλο, συμπλήρωσε ο κος Καζαντζίδης.

Σχόλια