Απαραίτητη η αναβάθμιση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Ν.Α. Φθιώτιδας

0
28

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

environment-nomarchy-fthiotidasΗ ανάγκη για αποτελεσματικό προληπτικό έλεγχο, αλλά και για την άμεση εφαρμογή των νόμων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην υγεία των πολιτών, κάνουν επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης του Τμήματος Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σε Διεύθυνση, με τη δημιουργία αντίστοιχων τμημάτων και την ανάλογη στελέχωσή των με επιστημονικό και άλλο προσωπικό.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της αυξημένης συνειδητοποίησης των περιβαλλοντικών ζητημάτων αυξήθηκε και η κινητοποίηση του πολίτη, για την αντιμετώπισή τους.

Ο Νομός Φθιώτιδας αναμφίβολα είναι ένας νομός με πολλές περιβαλλοντικές «πληγές».

Εργοστάσια, ελαιοτριβεία, λατομεία, μεταλλεία, βιοτεχνίες, σκουπίδια και αστικά λύματα, με δύο αυτοκινητόδρομους και τη νέα γραμμή του ΟΣΕ, τον Σπερχειό και τον Μαλιακό να βάλλονται, τις προστατευόμενες περιοχές να αμφισβητούνται, αν προσθέσουμε και όλα τα άλλα μικρότερα έργα που γίνονται στην περιοχή, συνθέτεται ένα «κοκτέιλ» περιβαλλοντικών προβλημάτων, τα οποία έχουν ανάγκη άμεσης και καθημερινής αντιμετώπισης, και πολύ περισσότερο ελέγχου.

Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του Μαλιακού κόλπου κατέδειξε ότι δεν λειτουργούν ουσιαστικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προληπτικού ελέγχου.

Είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία και αγανάκτηση από μέρους των πολιτών για την αδυναμία διαχείρισης τέτοιου είδους κινδύνων από μέρους της πολιτείας, οι οποίοι κίνδυνοι αναμφίβολα θα αποτελούν τον κανόνα, και όχι την εξαίρεση, τα επόμενα χρόνια. Αυτά δεν αντιμετωπίζονται με δύο και τρεις υπαλλήλους.

Οι υποσχέσεις του Νομάρχη πρέπει να γίνουν άμεσα πράξη.

Η όποια καθυστέρηση δείχνει έλλειψη πολιτικής βούλησης και καθιστούν τελματωμένα τα περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού, για τα οποία θα βρίσκει τους ενεργούς πολίτες διαρκώς αντιμέτωπους.

Πολιτική Κίνηση Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων

Σχόλια