Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί την Αυστραλία

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

climate-change-threatens-australia

Χιλιάδες διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην Αυστραλία για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις πιέζουν την κυβέρνηση της Αυστραλίας να πάρει το προβάδισμα στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη και να βάλει ένα τέλος στην εξάρτηση της χώρας από τις φτηνές προμήθειες του λιθάνθρακα.

Η Αυστραλία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι διαδηλωτές φορούσαν κόκκινα ρούχα για να δώσουν έμφαση στους κινδύνους από την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Στο Σίδνευ ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε ότι η συγκέντρωση που αποτελείται από ομάδες φοιτητών, θρησκευτικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχει ως στόχο να πιέσει την κυβέρνηση για να πάρει δραστικά μέτρα.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να ακουστεί το μήνυμα της εν λόγω εκστρατείας και να κερδίσουμε έδαφος από τους ισχυρότερους που είναι οι βιομηχανίες παραγωγής λιθάνθρακα και ασκούν επιρροή στο πολιτικό στερέωμα της Αυστραλίας, δήλωσε οργανώτρια της διαδήλωσης.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η Αυστραλία  είναι ιδιαίτερα «τρωτή» απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες αυξάνονται, υπάρχουν προβλέψεις ότι οι παράκτιες κοινότητες θα απειληθούν από την άνοδο της στάθμης των επιπέδων των θαλασσών, ενώ άλλα μέρη της χώρας μπορεί να υποφέρουν από εντονότερες περιόδους ξηρασίας, συχνότερους κυκλώνες και ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.

Σχόλια