Ανάτπυξη πράσινης ενέργειας από τη Κίνα

1
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

green-energy-development-chinaΗ Κίνα προγραμματίζει εντυπωσιακά μέτρα για να αυξήσει τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να παράγει μέχρι το ένα πέμπτο της ενέργειας της, από τις εν λόγω πηγές μέχρι το 2020, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κινέζικης κυβέρνησης.

«Προγραμματίζουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» δήλωσε ο Zhang Xiaoqiang, αντιπρόεδρος της επιτροπής για την εθνική ανάπτυξη της Κίνας.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα υπερβούμε το στόχο του 15% και θα φτάσουμε τουλάχιστον το 18%. Προσωπικά σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε το 20% της κάλυψης της ενεργειακής ζήτησης της Κίνας, από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», συμπλήρωσε ο Xiaoqiang.

Ο στόχος της Κίνας είναι να παράγει το 15% της κατανάλωσης ενέργειας της μέχρι το 2020, από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως πυρηνικές εγκαταστάσεις και προγράμματα υδροενέργειας.

Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο κόσμος στρέφεται ολοένα και περισσότερο στην αειφόρο ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας, τόνισε ο Xiaoqiang.

Οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις δείχνουν ολοένα και περισσότερο ενθουσιασμό για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο αμερικανός απεσταλμένος για τις συζητήσεις της κλιματικής αλλαγής στη Κίνα Todd Stern, συζήτησε με ανώτερα κλιμάκια της κινέζικης κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα, για μια κοινή δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Ανώτερος αξιωματούχος της κινέζικης κυβέρνησης δήλωσε, ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα, θα πρέπει να κινηθούν σε διαφορετικά πρότυπα από τις αναπτυγμένες χώρες.

Η Κίνα θα παίξει επικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για τη κλιματική αλλαγή το Δεκέμβριο και ως τμήμα της συμφωνίας θα είναι, ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, δήλωσε αξιωματούχος της κινέζικης κυβέρνησης.

Η Κίνα είναι «ανοιχτή» στις ιδέες για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και την ανάπτυξη μιας πράσινης οικονομίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι λετε ρε παιδια; Τα διαβαζετε πριν τα δημοσιευσετε τα αρθρα σας;
    «Ο στόχος της Κίνας είναι να παράγει το 15% της κατανάλωσης ενέργειας της μέχρι το 2020, από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως πυρηνικές εγκαταστάσεις και προγράμματα υδροενέργειας.»
    Δεν εχετε παρει χαμπαρι πως προσπαθουν να σπρωξουν την πυρηνικη ενεργεια ως “πρασινη'; Πως προσπαθουν να διαμορφωσουν κοινη γνωμη για να μην αντιδρασουν οσοι εχουν οικολογικη συνειδηση;
    Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο …Σουφλιας.

Comments are closed.