Τεράστιο αιολικό πάρκο στην Αυστραλία

0
39

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

large-wind-farm-australiaΔόθηκε η έγκριση για τη κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Αυστραλία, στο Broken Hill στη Νότια Νέα Ουαλία.

Περίπου 600 ανεμογεννήτριες θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερα από 400,000 νοικοκυριά.

Ένας δάσος γιγάντιων ανεμογεννητριών θα κατασκευαστεί κοντά στην απομονωμένη πόλη, που είναι γνωστή  για τα μεταλλεία ψευδαργύρου και το μόλυβδο που εξάγει.

Το σχέδιο για  ένα από τα μεγαλύτερα χερσαία αιολικά πάρκα, θα καλύψει τελικά περισσότερο από 32,000 εκτάρια γης.

Η άδεια κατασκευής έχει ήδη χορηγηθεί για την πρώτη φάση της ανάπτυξης του.

Η Donna Bolton, διευθύντρια του εν λόγω προγράμματος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο αιολικό πάρκο, τεράστιας κλίμακας, που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή ζήτηση της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης της Αυστραλίας.

Το αιολικό πάρκο θα καλύψει το 4,5% της ενεργειακών αναγκών της Νότιας Νέας Ουαλίας και αντιστοιχεί περίπου σε 430,000 σπίτια.

Η αιολική ενέργεια για την Αυστραλία είναι σημαντική καθώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, που αποτελεί θετική εξέλιξη για την τοπική οικονομία και θα συμβάλει στη προστασία του περιβάλλοντος, συμπλήρωσε η Bolton.

Ωστόσο η συντήρηση των αιολικών πάρκων έχει υψηλό οικονομικό κόστος, ενώ η τοπική κοινωνία ενδέχεται να αναστατωθεί από τον θόρυβο των ανεμογεννητριών.

Η κυβέρνηση της Νότιας Νέας Ουαλίας έχει μεγάλα σχέδια για τον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Επίσημοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα προγράμματα για την αιολική ενέργεια θα μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από 6 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο. Η Αυστραλία είναι από τις χειρότερες χώρες παγκοσμίως σε εκπομπές ρύπων λόγω των φτηνών προμηθειών του λιθάνθρακα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει την εξάρτηση της χώρας στα ορυκτά καύσιμα. Επιδιώκει το 20% της ενέργειας της να έρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020.

Σχόλια