Δήμος Αθηναίων : επιχείρηση καθαρισμού στο παλιό Εφετείο

0
20

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

municipality-athens-cleans-court-of-appeal

Σε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης του περιβάλλοντος χώρου του πρώην Εφετείου Αθηνών, στην οδό Σωκράτους, προχώρησαν την Τετάρτη τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει γίνει καταφύγιο για εκατοντάδες μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και αποτελεί εστία ρύπανσης και μόλυνσης λόγω των απορριμμάτων και των αποβλήτων.

Προτεραιότητα του Δήμου Αθηναίων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και δόθηκε η εντολή να ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, και οι υπηρεσίες Καθαριότητας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, με πέντε οχήματα και ειδικά μέσα απολύμανσης, συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευτέρης Σκιαδάς.Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Θεοδώρου και ο Αντιδήμαρχος Ασφάλειας και Καταστημάτων της Πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος, δήλωσε ότι το κτίριο του παλιού Εφετείου Αθηνών ανήκει στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εμποροϋπαλλήλων και έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για να καθαρίσει το περιβάλλοντα χώρο.

«Θα κοινοποιηθεί σχετική επιστολή στο Ταμείο, τη Νομαρχία και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποχρεωθεί να καθαρίσει και το εσωτερικό του κτιρίου, διασφαλίζοντας την υγεία των ανθρώπων που διαμένουν μέσα αλλά και των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο κος Γιώργος Δημόπουλος.

Όπως υποστήριξε, παρά το γεγονός ότι έχουν ασκηθεί έντονες  πιέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες.

Κατ΄ επέκταση, η δαπάνη για το καθαρισμό του κτιρίου θα επιβαρύνει το Ταμείο Επικουρικής  Ασφάλισης  Εμποροϋπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο κος Λευτέρης Σκιαδάς δήλωσε ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης να μην είναι παρών σήμερα, αλλά είναι παρών ο Δήμος. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Αθηναίων αναπτύσσει μια σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και στης ασφάλειας όλων των πολιτών και στην εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, συμπλήρωσε ο κος Σκιαδάς.

«Αφουγκραζόμαστε και συνεργαζόμαστε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, οι οποίοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, αλλά και με το σύνολο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Κινημάτων Πολιτών» δήλωσε ο κος Σκιαδάς. Σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου γίνονται ήδη εξετάσεις για ηπατίτιδα β’ και άλλα λοιμώδη νοσήματα, ενώ συνεχίζονται καθημερινά τα προγράμματα σίτισης.


Σχόλια