Η σύγκρουση των πολιτισμών..

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

conflict-of-civilizationsΟι υπέρμαχοι της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος αντιμετωπίζουν συχνά τους ιθαγενείς  ως πρόβλημα. Τώρα όμως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να μάθουν τον αμοιβαίο σεβασμό.

Στις περισσότερες ανθρώπινες συγκρούσεις υπάρχουν οι καλοί τύποι ανθρώπων και οι κακοί τύποι. Στην ιστορία της παγκόσμιας συντήρησης της φύσης, απεικονίζεται εν μέρει μια ιστορία ενός καλού τύπου ανθρώπου εναντίον ενός καλού τύπου ανθρώπου πάλι.

Στη μάχη για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας αντιπαρατίθενται από τη μια πλευρά οι οικολογικές οργανώσεις και από την άλλη οι βιομηχανίες εξόρυξης.

Ωστόσο υπάρχει μια  μεγαλύτερη και αξιοθρήνητη σύγκρουση μεταξύ των ανθρώπων που έχουν αυξημένο το αίσθημα της υπερεθνικής προστασίας και των παγκόσμιων ιθαγενών λαών και οι δύο όμως είναι καλοί τύποι ανθρώπων και μοιράζονται ένα στόχο ζωτικής σημασίας για τη ζωή στο πλανήτη.

Και οι δύο οργανώνονται σε «κοινότητες» οι οποίες καθοδηγούνται από αξιοθαύμαστους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί στο σκοπό τους.

Οι δύο δυνάμεις νοιάζονται πολύ για τον πλανήτη και μαζί είναι ικανοί να προστατεύσουν περισσότερο τη βιοποικιλότητα από οποιεσδήποτε άλλες ομάδες ανθρώπων.

Κατά τον προηγούμενο αιώνα οι εν λόγω ομέδες ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων σχετικά με τη φύση, της διαφορετικής τους κουλτούρας και πολιτισμού.

Εξαιτίας των συγκρούσεων προέκυψαν χιλιάδες προστατευόμενες ζώνες που ελέγχονται όμως αναποτελεσματικά.

Οι υπέρμαχοι  για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι η τακτική της ανοχής στην εξάλειψη των ιθαγενών κατέστρεψε τις ζωές 20 εκατομμυρίων φτωχών ανθρώπων και είναι ένα τεράστιο ηθικό, κοινωνικό, φιλοσοφικό και οικονομικό λάθος αλλά συγχρόνως και οικολογικό.

Οι διαφωτισμένοι μαχόμενοι για τη συντήρηση της φύσης αρχίζουν και πιστεύουν ότι με τη συντήρηση της πολυπολιτισμικότητας προστατεύεται και η βιοποικιλότητα, επισημαίνοντας ότι ισχύει και το αντίστροφο.

Σχόλια